25-02-07

GEWOON EENS ONGEWOON HUWELIJKEN...

Inge Demoen en Rudy Meganck

16-02-2007

michel landuyt; burgemeester middelkerke

 

BLOEM (1) (Custom)

Beste ouders, familieleden en vrienden,

Beste Inge en Rudy,

 

Als ambtenaar van de burgerlijke stand heb ik de voorbije jaren de eer gehad om heel wat huwelijken te mogen afsluiten. Er waren heel chique huwelijken bij, maar ook heel sobere, heel uitbundige maar ook meer ingetogen, heel klassieke maar ook heel alternatieve… Elk huwelijk heeft zijn eigen kleur, zijn eigen identiteit.

 

BLOEM (2) (Custom)

Dames en heren,

 

Elk huwelijk is uniek omdat ook de trouwers – in dit geval Inge en Rudy – unieke mensen zijn.

 

Inge, jij zal het volgende wel beamen : “Zoals Rudy zijn er geen twee”. Rudy is van alle markten thuis, vooral wat zijn passie – kunst – betreft. Als leraar plastische opvoeding verrijkt hij niet alleen Inge’s leven maar ook dat van zijn leerlingen die door hem de wondere wereld van kunst in al zijn facetten leren ontdekken. Ook Rudy heeft vele facetten. Hij is erg sociaal, een man op wie je kan rekenen en Inge’s grote steun en toeverlaat. Hij is een gerespecteerde kunstenaar die geen blad voor de mond neemt en niet om een stunt verlegen is… een echte purelut !

 

Maar Rudy zou Rudy niet zijn zonder de lieftallige Inge aan zijn zijde. Als partijgenoot, heb ik het persoonlijk genoegen gehad om Inge het voorbije jaar beter te leren kennen. Inge is een gevoelsmens… een warme vrouw met een hart van goud. Ze staat graag ten dienste van anderen, een kwaliteit die sterk tot uiting komt in haar job als projectmanager bij de VDAB.

Daarnaast is Inge een sportieve spring-in-’t veld die net als Rudy gebeten is door kunst en cultuur. Ze is ook erg sociaal geëngageerd en ondernemend. Haar initiatieven ‘Micro van de Middelkerkenaar’ en ‘Gewoon eens ongewoon’ zijn hiervan goede voorbeelden. Inge houdt ook van uitdagingen. Na de politiek, is haar huwelijk met Rudy – vanaf heden en uitgerekend vandaag op Dikke Truiendag - haar nieuwe uitdaging.

 

BLOEM (10) (Custom)

Beste Inge en Rudy,

 

Na 21 jaar samenzijn, hebben jullie besloten om jullie liefdesband met een huwelijk te bezegelen. Ik zou het willen vergelijken met een kunstwerk, dat jullie samen gecreëerd hebben, en dat na vele jaren ingekaderd wordt.

Een levenskunstwerk met felle kleuren die doen denken aan de vele liefdevolle, blije en ontroerende momenten tijdens jullie relatie.

Maar het bevat ook een paar donkere tinten die herinneren aan de iets moeilijkere perioden waar jullie, Inge en Rudy, dankzij jullie liefde voor elkaar sterker uit zijn gekomen. Deze liefde is de basis van jullie huwelijk. Koester ze want liefde is de motor van elk goed huwelijk.

BLOEM (9) (Custom)

 

Dames en heren,

 

Zoals jullie weten is Rudy zijn artistieke carrière begonnen met poëzie. In dat licht wil ik om af te sluiten een kort gedicht voordragen aan de kersverse bruid en bruidegom.

Het gedicht - ‘Wat is het’ door Erich Fried - is één van mijn lievelingsgedichten ondermeer omdat het de essentie van het huwelijk perfect onder woorden brengt.

 

BLOEM (3) (Custom)

 

wat het is

erich fried 

Het is onzin zegt het verstand.

Het is wat het is zegt de liefde


Het is tegenslag zegt de berekening.
Het is niets dan lijden zegt de angst.
Het is uitzichtloos zegt het inzicht.
Het is wat het is zegt de liefde.

Het is belachelijk zegt de trots
Het is lichtzinnig zegt de voorzichtigheid.
Het is onmogelijk zegt de ervaring.
Het is wat het is zegt de liefde.


Beste Inge en Rudy van harte gefeliciteerd !

 

BLOEM (Custom)

 


08:41 Gepost door RUDY MEGANCK MIDDELKERKE rudymeganck.skynetblogs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.