15-04-09

GEWOON EENS ONGEWOON

B6_G5E1R6KD2.1+WWWAK

foto PM

Hele gemeente is groot openluchtmuseum

MIDDELKERKE - Met de vierde editie van hun unieke project Gewoon eens Ongewoon slagen organisatoren Rudy Meganck en Inge Demoen er opnieuw wonderwel in om honderden inwoners te motiveren voor één week kunstenaar te zijn.

Middelkerke is jaarlijks een van de koplopers als het aankomt op het inrichten van initiatieven in de Week van de Amateurkunsten (WAK). Kunstenaar Rudy Meganck en zijn echtgenote Inge Demoen zitten nooit verlegen om een origineel project en dat is met Gewoon eens Ongewoon zeker niet anders.

Voor de vierde keer op rij zijn ze erin geslaagd om ruim vijfhonderd Middelkerkenaars te overtuigen om van iets gewoons uit het huishouden een ongewoon kunstwerk te maken.

'De deelnemende inwoners stellen voorwerpen of attributen tentoon in een eigen assemblagewerk en verheffen dit tot kunst voor hun buren en hun hele leefgemeenschap', zegt Inge Demoen. 'Ze doen dit door het in de voortuin, etalage of op de vensterbank te plaatsen. Dit jaar komt er bovendien iets bij. In iedere deelgemeente van Middelkerke hebben mensen samengewerkt om op een centrale plaats een monumentaal assemblagekunstwerk te creëren. Het gemeentebestuur werkt een WAK-parcours uit langs die kunstwerken, waarbij bovendien leuke prijzen gewonnen kunnen worden. Het is meteen ook een leuke manier om alle deelgemeenten aan te doen', zegt Inge Demoen nog.

Traditiegetrouw pakt ook Rudy Meganck uit met een origineel werk. Koppensneller dan 30 km/uur is een aanklacht tegen snelheidsduivels en meteen ook een pleidooi voor meer aandacht voor de natuur.

Een andere blikvanger van Gewoon eens Ongewoon is het werk De Koeienspeeltuin van Ludo Coulier uit de Bassevillestraat 7 in Westende. De man werkt er een heel jaar aan om het tijdens de Week van de Amateurkunsten te kijk te stellen.

Alle info op www.wak.be en www.middelkerke.be/cultuurstek.

11:50 Gepost door RUDY MEGANCK MIDDELKERKE rudymeganck.skynetblogs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |